ÅTERSTÄLL VÅTMARKER

Vi befinner oss i klimatkatastrof och närmar oss snabbt en samhällskollaps. Kampen för att rädda mänskligheten har börjat. Vi behöver gå ut i fredligt motstånd tills regeringen tar ansvar och återställer våra livskraftiga och koldioxidbindande våtmarker.

Det är nu eller aldrig

Så överväg detta noga

9 ÅTERSTÄLL VÅTMARKER supporters sitter fortfarande häktade i väntan på rättegång med start 30/9 i Solna tingsrätt. Resterande personer har släppts ut i väntan på framtida rättegång.

Nu är tiden att göra precis det som de gjorde. Göra det som redan totalt över femtio personer har gjort under de senaste månaderna – satt sig på motorvägen. Det handlar om mängden människor som gör valet att sätta sig på motorvägen en gång. EN GÅNG. Nu är fönstret öppet. Om ett par veckor är det stängt. Varför är det så? Jo av flera anledningar:

1. Vi har troligen ett nytt politiskt landskap där klimataktivister kommer bli kraftigt kringskurna, få höga straff, fängslas – vill du ha det så? Om inte – vågar du stå emot? I så fall är det dags nu – innan det är försent. Ska vi verkligen vänta tills det blir riktigt jävla illa?

2. Återställ Våtmarker har en plattform att agera ifrån. Den plattformen finns nu, inte om några månader, inte nästa år. Just nu har Återställ Våtmarker en röst och politiker i alla led talar om Återställ Våtmarker – av den anledningen att femtio modiga personer vågade sätta sig på motorvägen. Samhället är polariserat och debatt pågår. Framtidens människor och jordens unga kommer aldrig förlåta oss om vi hade denna chans men lät oss bli tystade i detta akuta skede i historien.

3. Det finns inget hopp. Vi har inte längre något att förlora. Det är illa ställt för mänskligheten och för vår jord. Riktigt jävla illa. Nu är inte tid att låta sig bli tystad även om allt känns läskigt, obehagligt och osäkert. Det är precis just nu det är tid för klimatrevolution och handling, för medmänsklighet och demokrati.


Vi är nu mitt i rättsprocessen och om några veckor blir det rättegångar. Nu krävs det att fler reser sig och gör precis det som vi alla vet måste göras. Annars lyckas rättsstat och rättsväsende med precis det de har för avsikt att göra. Skrämma oss till tystnad och förpassa miljörörelsen och aktivismen till bakgårdar och torg där absolut ingen lyssnar och påverkansmöjligheterna i stort sett är obefintliga.

Courage calls to courage everywhere.

Dame Millicent, president of the National Union of Women’s Suffrage Societies.

Återställ Våtmarker går ut på motorvägarna igen.

Med vår handling kommer vi visa att det inte är vi som ska dömas för sabotage utan politikerna som medvetet underlåtit sig att agera. Deras politik är dödlig – det är sabotage. Sabotage av livet på vår jord och de ungas framtid. Det här gäller föregående regeringar och kommande. Ingenstans bland våra partier ser vi ens tillstymmelse till agerande i linje med vad klimatforskningen säger, snarare motsatsen. Det är det ultimata sveket.

De kan inte häkta och fängsla oss alla. Redan nu har Återställ Våtmarker lyckats få rättssystemet i gungning. Om vi blir fler som utövar det som faktiskt är våra demokratiska rättigheter kommer rättssystemet att kollapsa och ge vika, och politikerna tvingas till handling. Det har historien visat, gång på gång.

Återställ Våtmarker vill inte ha fler hjärtan och likes. Hjärtan, likes och peppiga meddelanden behöver följas upp av handling. Du måste också göra det som krävs. Något annat vore ett svek mot livet självt.

This is a call to arms. So if you feel the need to glue yourself to a motorway or blockade an oil refinery, then do it.

Bill McGuire, emeritus professor of geophysical and climate hazards University College London.

Det finns alltid saker som talar emot att du ska sätta dig på en motorväg: karriär, familj, vad andra ska tycka om dig o.s.v. Men om några år, när du ser tillbaka på detta ögonblick, vill du inte då kunna vara stolt över att du gjorde det som krävdes?

Det är jäkligt bråttom. Jäkligt bråttom! Skicka ett mail idag till vatmarker@protonmail.com. Det är din tur nu. Hör av dig till oss.

Återställ Våtmarker kommer fortsätta det fredliga civila motståndet med oförminskad övertygelse. Vi kan tillsammans skapa ett bättre samhälle. Något annat är inte ett alternativ.

Med den vildaste kärlek,
Återställ Våtmarker


Återställ_våtmarker_donera_nytt_swishnr

Vi är precis som du

Vi som bjuder in till detta är djupt oroliga över vart allt är på väg. Vi känner frustration över att inget görs åt den globala uppvärmningen. När vi nyligen fick reda på mer om våtmarker blev vi förbluffade, hur visste vi inte om detta? Varför tar inte politikerna tag i det här, en förhållandevis enkel lösning för att drastiskt minska våra utsläpp?

Vi behöver vinna. Här har vi vår chans! Det är därför vi nu startar upp kampanjen Återställ Våtmarker och går in i civilt motstånd på riktigt, för vi har inte längre tid att låtsas.

Varmt välkomna att vara med!
”Den största rädslan vi har är inte att vara otillräcklig,
den största rädslan vi har är rädslan av vår egen kraft”– Nelson Mandela

Uppdrag Granskning om Klimatbomben – Se den du med!

En tickande klimatbomb – som i tysthet släpper ut lika mycket koldioxid som biltrafiken. I Sverige finns platser som en gång band kol under våtmarker som myrar, kärr och mossar. Men när marken torrlades började den läcka växthusgaser. Det finns en lösning för att bromsa utsläppen som de flesta verkar vara överens om. Hur kommer det sig att regering efter regering misslyckas? Du ser filmen på Svt.play.

Vi kommer göra vad som krävs

Vi kommer göra civilt motstånd och kräva att regeringen återställer våtmarker. Det är en ofattbar skandal att politikerna inte vidtar åtgärder som på kort tid skulle sänka koldioxidutsläppen, öka den biologiska mångfalden, motverka översvämningar och förbättra tillgången på dricksvatten. Hur kan våra politiker säga sig arbeta för klimatomställning när de inte ens kan göra det allra enklaste? Läs mer här >>