JUST NU

De sista 9 som suttit häktade hela 5 veckor, släpptes fria efter sista rättegångsdagen i Solna tingsrätt den 3 oktober.

12 ÅTERSTÄLL VÅTMARKER supporters inväntar nu domen, som meddelas kl.11:00 den 24 oktober.


Nu är tiden att göra precis det som de gjorde. Göra det som de redan totalt över femtio personerna har gjort under de senaste månaderna – satt sig på motorvägen. Det handlar om mängden människor som gör valet att sätta sig på motorvägen en gång. EN GÅNG. Nu är fönstret öppet. Om ett par veckor är det stängt. Varför är det så? Jo av flera anledningar:

1. Vi har troligen ett nytt politiskt landskap där klimataktivister kommer bli kraftigt kringskurna, få höga straff, fängslas – vill du ha det så? Om inte – vågar du stå emot? I så fall är det dags nu – innan det är försent. Ska vi verkligen vänta tills det blir riktigt jävla illa?

2. Återställ Våtmarker har en plattform att agera ifrån. Den plattformen finns nu, inte om några månader, inte nästa år. Just nu har Återställ Våtmarker en röst och politiker i alla led talar om Återställ Våtmarker – av den anledningen att femtio modiga personer vågade sätta sig på motorvägen. Samhället är polariserat och debatt pågår. Framtidens människor och jordens unga kommer aldrig förlåta oss om vi hade denna chans men lät oss bli tystade i detta akuta skede i historien.

3. Det finns inget hopp. Vi har inte längre något att förlora. Det är illa ställt för mänskligheten och för vår jord. Riktigt jävla illa. Nu är inte tid att låta sig bli tystad även om allt känns läskigt, obehagligt och osäkert. Det är precis just nu det är tid för klimatrevolution och handling, för medmänsklighet och demokrati.

Courage calls to courage everywhere.

Dame Millicent, president of the National Union of Women’s Suffrage Societies.

Återställ Våtmarker går ut på motorvägarna igen.

Med vår handling kommer vi visa att det inte är vi som ska dömas för sabotage utan politikerna som medvetet underlåtit sig att agera. Deras politik är dödlig – det är sabotage. Sabotage av livet på vår jord och de ungas framtid. Det här gäller föregående regeringar och kommande. Ingenstans bland våra partier ser vi ens tillstymmelse till agerande i linje med vad klimatforskningen säger, snarare motsatsen. Det är det ultimata sveket.

De kan inte häkta och fängsla oss alla. Redan nu har Återställ Våtmarker lyckats få rättssystemet i gungning. Om vi blir fler som utövar det som faktiskt är våra demokratiska rättigheter kommer rättssystemet att kollapsa och ge vika, och politikerna tvingas till handling. Det har historien visat, gång på gång.

Återställ Våtmarker vill inte ha fler hjärtan och likes. Hjärtan, likes och peppiga meddelanden behöver följas upp av handling. Du måste också göra det som krävs. Något annat vore ett svek mot livet självt.

This is a call to arms. So if you feel the need to glue yourself to a motorway or blockade an oil refinery, then do it.

Bill McGuire, emeritus professor of geophysical and climate hazards University College London.

Det finns alltid saker som talar emot att du ska sätta dig på en motorväg: karriär, familj, vad andra ska tycka om dig o.s.v. Men om några år, när du ser tillbaka på detta ögonblick, vill du inte då kunna vara stolt över att du gjorde det som krävdes?

Lova att delta i nästa aktion HÄR
Eller skicka ett mail till vatmarker@protonmail.com. Det är din tur nu.

Återställ Våtmarker kommer fortsätta det fredliga civila motståndet med oförminskad övertygelse. Vi kan tillsammans skapa ett bättre samhälle. Något annat är inte ett alternativ.

Med den vildaste kärlek,
Återställ Våtmarker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *