Återställ Våtmarker avbryter motorvägsblockaderna efter erbjudande om möte med regeringen

Återställ Våtmarker har via Jan Emanuel Johansson fått erbjudande om att träffa regeringsrepresentanter i ett öppet samtal i Riksdagen. Återställ Våtmarker har noga övervägt detta erbjudande och väljer nu att avbryta aktionsvåg tre i väntan på denna dialog. 

Återställ Våtmarker har skickat två brev till Magdalena Andersson och regeringen. Den 8 mars i år innan kampanjen startade samt ytterligare ett den 1 augusti, med kampanjens två krav.

Förbjud den skadliga torvbrytningen från och med år 2023 samt återställ dessa värdefulla marker till livskraftiga våtmarker.

Återställ Våtmarker gav regeringen, i brevet som skickades den 8 mars, möjlighet att bjuda in till öppen offentlig dialog innan den 26 mars för att berätta för Återställ Våtmarker hur regeringen tänker sänka koldioxidutsläppen detta år. Om detta samtal kom till stånd skulle Återställ Våtmarker avvakta med aktioner. I brevet avsänt den 1 augusti gav Återställ Våtmarker regeringen ytterligare ett erbjudande: om Återställ Våtmarker blev inbjudna till ett öppet offentligt samtal skulle Återställ Våtmarker lämna vägarna direkt.

Återställ Våtmarker väljer att ta detta erbjudande eftersom det är oerhört angeläget att få till en förändring. Därför väljer Återställ Våtmarker att lita på att Jan Emanuel Johansson håller sitt ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *